Skip to main content
Parentix Blog

Parentix Blog

Search
Home
  
Parentix Blog > Posts > Een online meeting met Microsoft Lync  

There are no items in this list.
March 17
Een online meeting met Microsoft Lync

Vandaag was het zover, mijn eerste online meeting met onze accountant. Vorige week werd ik gebeld door hem met het verzoek om een afspraak te maken voor het doorspreken van wat documenten, uurtje was genoeg. Mijn suggestie was om een online meeting te plannen, scheelde toch minimaal een uur reistijd.

Dus een blog post die de stappen beschrijft om tot een online meeting te komen met het gebruik van Microsoft Lync bij Parentix.

Stap 1: Meeting plannen

De eerste stap is om de online meeting te plannen. Hiervoor heb ik uiteraard Outlook gebruikt.

OnlineMeeting

Vervolgens heb ik de accountant uitgenodigd voor de meeting, waarna hij onderstaande mail ontvangt met inloggegevens. Uiteraard staat deze afspraak direct in zijn Outlook agenda.

OnlineMeeting2

Stap 2: De Meeting

En vandaag was het zover. Ik zit thuis klaar achter mijn werkplek, de accountant klikt op de link in de afspraak in zijn agenda en komt automatisch in de lobby van de online meeting terecht. Dit is overigens afhankelijk van de instellingen die meegegeven zijn bij het plannen van de online meeting en zijn achteraf ook aan te passen door de meeting eigenaar (presenter).

image

Na het goedkeuren door mij (presenter) is Mart onderdeel van de meeting. We voegen audio toe en kunnen vervolgens, al chattend en pratend naar hetzelfde document kijken. Voor de accountant een nieuwe ervaring. Binnen een uur hebben we samen het document definitief gemaakt.

OnlineMeeting6

Uiteraard hadden we ook nog video toe kunnen voegen, dit hebben we echter achterwege gelaten. In dit geval voegde het geen waarde toe.

Conclusie:

Face-2-face meetings blijven noodzakelijk vanwege vele redenen, de online meeting biedt echter uitstekende mogelijkheden om veel reistijd te besparen. Een mooi voorbeeld van nieuwe techniek die ongetwijfeld op korte termijn voor iedereen beschikbaar zal komen.


Verantwoording:

  • Enkele screen shots zijn achteraf gemaakt ter verduidelijking.

Comments

There are no comments for this post.